Taken bestuur

• Het waken over de doelstellingen m.b.t. de opvoeding
  • Het uitvoeren van taken die de overheid oplegt
  • Het zorgen voor huisvesting en onderwijsmiddelen
  • Het beheren van de financiën

Sommige van deze taken worden uitbesteed aan de schooldirectie, maar het bestuur blijft wel verantwoordelijk.

Helma van de Rakt

“Lang geleden geboren in Nistelrode. Nu woon ik met mijn man en zonen in Schaijk. Ik heb de taak van voorzitter op me genomen in het bestuur van de Maashorst School. Iedere dag ben ik bezig met kinderen, (op)groeien, opvoeders en de Maashorst. Dat is waar mijn passie ligt en mijn hart naar uit gaat. Mijn wens op dit moment voor de Maashorst School is dat we snel op een passende locatie met ons team mogen starten zodat kinderen vanuit hun eigen natuur en motivatie mogen groeien en leren, in verbondenheid met zichzelf en hun natuurlijke omgeving.

Voor de toekomst wens ik dat de Maashorst School een gezonde, gestage groei mag doorlopen en een door de overheid bekostigde school wordt. Daarnaast hoop ik dat onze visie en werkwijze op meer scholen vorm krijgt.”

Voorzitter van de Maashorst School
• E-mail: Bestuur@demaashorstschool.nl

Mira Eijsermans

“Ik woon in Zeeland, ben echtgenote van een ondernemer, moeder van 2 volwassen kinderen, een zoon en dochter en oma van 2 prachtige kleindochters.

Ik ben lid geworden van het bestuur omdat ik geloof in dit concept. Kinderen mogen op school zijn wie ze zijn en ze voelen zich veilig genoeg om dat te doen. Dat vind ik prachtig om te zien. De ontwikkeling die een kind soms doormaakt na aanvang op school is soms verbluffend om mee te maken. Samen met mijn medebestuursleden ga ik zorgen dat de Maashorst School, ook achter de schermen, klaar is voor de toekomst.”

• Is bestuurslid (secretaris)
• E-mail: secretaris@demaashorstschool.nl

Bestuurslid Yvonne Charlier

Hoe gaaf is het om je kind vrolijk naar school te zien gaan en ook vrolijk en blij weer uit school te zien komen. Dat zegt iets over het schoolsysteem en de leerkracht. Verbinding met een kind en veiligheid bieden zijn voor mij de eerste voorwaarden om te kunnen leren. Na jaren in het basisonderwijs te hebben gewerkt en daar de kinderen zien opbloeien en te mogen zijn wie ze zijn was voor mij het grootste cadeau.

Vorig jaar heb ik toch de knoop doorgehakt en ben ik verder gegaan met mijn eigen praktijk:
De Kriebelboom. Hierbij loop ik een stukje mee op het pad van kinderen en ook van volwassenen. Ik geef o.a. babymassage, kinderyoga, rots- en watertraining, onderlinge kindermassage, ben ik luisterkindwerker en doe ik nog veel meer leuke dingen. Verder ben ik getrouwd met Bart en hebben we twee toffe meiden Mees en Fiene.  Ik vind het een eer om nu vanuit een bestuurlijke functie, als toezichthouder, samen met een geweldig team te ervaren en onderling in overleg te gaan wat de kinderen, de begeleiders en de school nodig hebben om zo goed te kunnen functioneren dat alle kinderen zichzelf kunnen zijn en zich op hun eigen manier mogen ontwikkelen. Vanuit een gezonde en kritische blik ga ik meekijken dat de visie en missie zo goed mogelijk gevolgd worden.

Ik ontmoet jullie graag, warme groet Yvonne Charlier.

Er is een vacature voor het bestuur van:
Toezichthoudend bestuurslid.

Wil jij weten wat dit precies inhoud? De specificaties zijn op te vragen bij Helma van de Rakt via bestuur@demaashorstschool.nl